Erdélyi ízek - Csirkemártás puliszkával

Most egy régi, különleges erdélyi receptet mutatunk be, mely amellett, hogy igen laktató, nagyon ízletes is.
A csirkemártás
Hozzávalók
Egy tálca csirkeszárny
3 fej vöröshagyma
Étolaj vagy sertészsír
Paprikaőrlemény
2-3 gerezd fokhagyma
Két bögre tej
3 evőkanál liszt
A körethez: puliszka (elkészítése lentebb látható)
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, majd olajban vagy zsírban üvegesre pirítjuk. Ekkor beletesszük a pirospaprikát, majd a megtisztított csirkeszárnyakat is. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat ellepje. Forrás után a tüzet alacsonyra állítjuk. A fokhagymát apróra szeleteljük, s hozzáadjuk a húshoz, majd ételünk sózzuk, borsozzuk. Mikor már a hús megpuhult, a leve pedig sűrűvé vált, lisztből és tejből készült habarást öntünk a csirkéhez. Ezután még 10 percig főzzük, úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük. Puliszkát adunk hozzá köretként.
A puliszka elkészítése
Hozzávalók: ¾ kg kukoricadara
2 liter víz
só
Elkészítés:
A két liter vizet megsózzuk, majd főzni kezdjük. Annyi sót kell tennünk bele, hogy amikor megkóstoljuk, úgy kell éreznünk, mintha elsóztuk volna. Ha a víz felforrt, kiöntjük belőle a felét (és félretesszük), majd a megmaradt vizet visszahelyezzük a tűzre. Ezután lassan beleöntjük a darát, majd folyamatosan kevergetjük, mint a tejbegrízt. Ha nagyon keményedni kezd, akkor még öntünk hozzá abból a vízből, amit félretettünk. Körülbelül 15-20 percig kell kevergetnünk. Amikor a puliszka kész, a fakanalat a megmaradt vízbe mártogatjuk, majd az edény oldaláról leválasztjuk a puliszkát, s egy tányérra tesszük.



























