Pikáns pogácsák fűszeres túróval

Készítsd el receptajánlatunkat, a fűszeres pogácsát, mely fűszervilágában igazán tavaszias.
Hozzávalók
• 25 dkg liszt
• 10 dkg zölfűszeres sovány krémtúró
• 6 dkg reszelt zsírszegény cheddar sajt
• 1 dl és 2 evőkanál sovány tej
• 2 evőkanál frissen aprított metélőhagyma (és még egy kevés a díszítéshez)
• 2 ½ kávéskanál sütőpor
• ½ kávéskanál mustárpor
• ½ kávéskanál cayenne-bors
• ½ kávéskanál só
• sovány krémtúró a tálaláshoz
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd keverőtálba szitáljuk a sütőpor, a liszt és az ízesítők egyvelegét. Hozzákeverjük a krémtúrót, aztán az egészet jól összedolgozzuk. Ezután a tésztába gyúrjuk a metélőhagymát. A tészta közepébe mélyedést készítünk, s beleöntünk 1 dl tejet. Folyamatosan gyúrjuk a tésztánk, amíg lágy állagú nem lesz. Lisztes deszkán átgyúrjuk ismét, majd körülbelül 2 cm vastagra nyújtjuk. Körülbelül 5 cm-es fánk- vagy pogácsaszaggatóval zsemléket formálunk belőle. A pogácsákat tepsibe helyezzük, majd megkenjük a maradék tejjel, valamint meghintjük reszelt sajttal. A sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük a falatokat. A tepsiben hagyjuk őket hűlni kicsit, de ügyeljünk arra, hogy tálaláskor még meleg maradjon az étel. Metélőhagymával meghintett krémtúróba mártva fogyaszthatjuk.



























