Különleges ajánlatunk – Halpogácsa paradicsomszósszal

Ha szeretsz új ízeket kipróbálni, emellett nagy rajongója vagy a halételeknek, a következő ínyenc fogást Neked ajánljuk!

Hozzávalók
45 dkg felkockázott burgonya
23 dkg laposhalfilé
23 dkg pisztrángfilé
8 dkg zsemlemorzsa
4, 25 dl friss halalaplé
2 evőkanál sovány natúr joghurt
2 evőkanál felaprított (vagy szárított) metélőhagyma
1 evőkanál olaj
1 darab babérlevél
só, bors
A díszítéshez: metélőhagyma
A tálaláshoz: citrom, zöldsaláta

A paradicsomszószhoz:
2 dl paradicsomsűrítmény
4 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál natúr joghurt
csili, só, bors

Elkészítés
A burgonyát megfőzzük, majd ha megpuhult, leszűrjük és összetörjük. A halat babérlevéllel ízesített hallében körülbelül 8 percig főzzük, majd a bőrét lefőzzük, húsát ízekre szeljük. Ezután a tört burgonyához hozzákeverjük a haldarabokat, a joghurtot és a metélőhagymát, valamint egy kevés sót és borsot. Miután kihűlt, lefedve egy órára a hűtőbe tesszük. A halmasszából 7-8 centiméteres fasírtokat formálunk, majd megforgatjuk őket a zsemlemorzsában. Olajjal kikent serpenyőben aranybarnára sütjük a halpogácsákat, tálaláskor metélőhagymát és citromgerezdeket teszünk mellé díszítésként.
A szószhoz összemelegítjük a paradicsomsűrítményt és a bort, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről, s belekeverjük a joghurtot is. Ezután újraforraljuk, a tetejét megszórjuk csilivel, s a halpogácsához adjuk köretként.

 

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az Oroszlán segítséget kap a vágya megvalósításához. Íme a májusi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
Ha a leggingsekre gondolunk, általában az edzés jut először eszünkbe, valójában viszont néhány tanácsot megfogadva rengetegféle szettet összeállíthatunk a segítségükkel.