Epres falatkák - Recept

Ezeket a finom epres falatkákat reggelire, uzsonnára vagy akár vacsorára is fogyaszthatjuk. Mutatjuk az elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 45 dkg eper
  • 2-3 ek kristálycukor
  • fél bagett
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 200 g mozzarella
  • friss bazsalikomlevél
  • balzsamecet

Elkészítés

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, a negyedekre vágott epret pedig óvatosan keverjük össze a cukorral egy edényben és így öntsük a tepsibe. 15-20 perc alatt 200 fokon süssük meg, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Egy másik tepsiben helyezzük el a vékony szeletekre vágott bagettet, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és 5-10 perc alatt süssük aranybarnára. A bazsalikomleveleket tegyük a bagettszeletekre, erre pedig a felszeletelt mozzarellát és az epret. Balzsamecettel locsoljuk meg és máris fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: putonyourcakepants.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.