Lágy sült sajt ropogós dióval - Ezt miért hagytam ki eddig?

Nagyon szeretem a camambert és brie típusú sajtokat és nem gondoltam, hogy tovább lehet fokozni az ízüket, amíg ezt a receptet meg nem találtam. Imádom, ahogy a ropogós magvak és az édes füge kiegészítik a lágy, sós sajtot. Frissen sült baguette-el és egy pohár furminttal a legtutibb!
Hozzávalók
- 4 ek fügelekvár
- ⅓ csésze szeletelt füge
- ⅓ csésze pisztácia apróra vágva
- ⅓ csésze dió apróra vágva
- 370 g brie sajt
Elkészítés
A sajtot helyezzük egy tepsire, majd kenjük meg a tetejét a fügelekvárral. Erre halmozzuk a felszeletelt fügét, valamint az apróra vágott diót és pisztáciát. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Melegen, sós keksszel együtt kínáljuk.





























