Egyszerű és villámgyors kuglóf – ez sem hiányozhat a húsvéti asztalról

Puha, omlós és nagyon finom.

Mazsolás kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 marék mazsola

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a tojásokat is. Belehintjük a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk. Ha alaposan kikevertük a masszát, beleforgatjuk a mazsolát is. A tésztát vajjal kikent formába öntjük és 160-170 fokra előmelegített sütőben szűk egy óra alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy ellenőrizhessük, nem maradt-e nyers a közepe. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk 10-20 percig pihenni, majd sütőrácsra borítva megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor már szeletelhetjük is, és lekvárral, porcukorral meghintve vagy akár minden nélkül is kínálhatjuk.

További kuglóf receptekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!