Isteni fokhagymás cukkini chips: Pár perc alatt összedobhatod

Sós nassolnivaló.

Fokhagymás-parmezános cukkini chips

Hozzávalók:

A chipshez:

  • 2 nagy cukkini
  • 2 csésze zsemlemorzsa
  • ¾ csésze parmezán sajt
  • ⅓ friss bazsalikom
  • 1 ek fokhagymapor
  • ½ tk só
  • 1 tk bors
  • 1 ½ tk pirospaprika
  • 2 tojás

A mártáshoz:

  • ⅓ csésze majonéz
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk fokhagymapor
  • ½ tk só
  • 1 tk bors

Elkészítés:

A megmosott cukkini két végét levágjuk, a zöldséget pedig vékonyan felkarikázzuk. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, majd félretesszük, eközben 230 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy nagy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a parmezánt, a bazsalikomot, a pirospaprikát, a borsot, a fokhagymát és a sót. A cukkini karikákat először belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsás keverékben, végül sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé. Sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A chips mellé mártogatóst készítünk: egy kis tálban összekeverjük a majonézt, a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsot.

Mutatjuk, hogy készítsd el!

További chips receptekért lapozz!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: Tasty.co

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!