Egyszerű túrófánk - Imádni fogod

A túrófánk egy igazi vendégváró finomság, amelyet bármikor bátran elkészíthetünk. Garantáltan nem marad el a siker. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

A túrót szitán alaposan áttörjük, belekeverjük a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukor felét, a szódabikarbónát és a sót. Miután összekevertük, adjuk hozzá a cukor másik felével felvert tojáshabot és óvatosan forgassuk a masszába. Ezután hagyjuk egy kicsit pihenni a tésztát a hűtőben. Sütéshez olajba mártott kanállal szaggassuk ki a fánkokat, majd bő olajban süssük ki. Miután mindkét oldala megsült, csepegtessük le és szórjuk meg a tetejét egy kevés vaníliás cukorral.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó:dessertdiners.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.