Pillanatok alatt eltűnik a tányérról: Egyszerű és ropogós fasírtlepény

Nem kell vele sokat vacakolnod, mégis isteni finom.

Fasírtlepény

Hozzávalók:

  • 2 kg darált sertéshús
  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 4 db paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk majoránna
  • olívabogyó
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot pedig felkarikázzuk. Kifacsarjuk a zsemléket, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a paradicsomot és az olívát kivéve. Olajjal kikenjük egy tepsi alját, és belehalmozzuk a húsos masszát. A tetejét paradicsomszeletekkel és olívabogyóval rakjuk tele, ettől még ízletesebb és különlegesebb lesz a lepény. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük – ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel vagy hasábburgonyával.

További két fasírt receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!