Egy finom és egyszerű desszert: papagáj torta

Ki ne szeretné az édességet? Ám sokszor túl fáradtak vagy csak lusták vagyunk nekiállni egy-egy sütemény elkészítéséhez. A következőkben egy igen egyszerű, ám annál finomabb édesség elkészítését mutatjuk meg, mely hamar elkészül, s annyira ízletes, hogy ugyanolyan hamar el is fogy!

 

Hozzávalók:
4 tojás
1 pohár tejföl
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag puncs puding

Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókat egy tálba helyezzük és csomómentesre keverjük, majd az így kapott masszát három egyenlő részre osztjuk.
Az egyik harmadhoz keverjük a 2 evőkanál kakaóport, a másik harmadhoz a 2 evőkanál vaníliás cukrot, majd a harmadikhoz a puncs ízű pudingport. A tepsit margarinnal kikenjük, majd liszttel beszórjuk, s a masszákat színek szerint felváltva helyezzük el benne. Tetejére díszítés gyanánt keverhetünk cukormázat, mely egy egész citrom kifacsart levéből és 20 dkg porcukorból áll. Ezt csomómentesre keverjük, majd a torta kihűlte után egyenletesen elkenjük.

 

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!