Egészség a tányéron – a tészta, amelyet Buddha is megirigyelne

A tésztaételeket általában nem a legegészségesebb fogások közé soroljuk, a mostani azonban kivétel. Ez a tészta maga az egészség és a frissesség, ráadásul nagyon gyorsan elkészül – tökéletes gyors ebéd egy sűrű hétköznapon, amikor a nyári vakáció hedonizmusa által sújtott testünket egy kicsit tehermentesítenénk.

Krémes spenótos-avokádós tészta

Egészséges tészta krémes, spenótos-avokádós szósszal

Hozzávalók:

  • 20 dkg durum tészta
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml növényi tej
  • 20 dkg garnélarák
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
  2. A fokhagymagerezdeket aprítsuk fel és egy kevés olajon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott cukkinit.
  3. Ha a cukkini elkezdett megpirulni, keverjük hozzá a bébispenótot és melegítsük, amíg összeesik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ha a spenót kellőképpen összeesett, adjuk hozzá az avokádó húsát és a növényi tejet, majd az egészet turmixoljuk össze. Szükség esetén tovább fűszerezhetjük.
  5. A garnélát egy kevés olajon pirítsuk nagyjából tíz percig, ízesítsük sóval, borssal.
  6. A kifőtt tésztát keverjük össze a krémes szósszal, a tetejére helyezzük rá a megpirult garnélát.
Fotó: 123rf.com

Oldalak