Egyszerű, de nagyszerű – Így készíts minimális munkával omlós, ropogós kacsacombot
Sokan megrettennek a kacsa sütéstől, hiszen a már jól ismert csirkével ellentétben ez egy amolyan nagybetűs étel. Pedig a sütőben sült kacsacomb elkészítésénél kevés egyszerűbb dolog van a világon – minimális előkészülettel komoly babérokat arathatunk le.
Sütőben sült kacsacomb grillezett zöldségekkel
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 2 db vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors
- libazsír a sütéshez
A körethez:
- 2 db cukkini
- 1 db zellergumó
- 2 db édesburgonya
- ízlés szerint szezámolaj
- 3 ek szójaszósz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A kacsacombokat előző este készítsük elő. Miután megtisztítottuk őket, irdaljuk be bőrös részüket és alaposan dörzsöljük be sóval és egy kevés borssal.
- Egy sütőedényt kenjünk ki libazsírral, majd helyezzük el benne a húst. Adjuk hozzá a félbe vágott hagymákat, majd öntsük fel 2-3 dl vízzel. Fóliával fedjük le.
- A húst 220 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, majd vegyük le a hőfokot 160 fokra és süssük további 1,5 órát.
- Vegyük le a fóliát, majd tekerjük fel ismét a hőfokot 180 fokra és fólia nélkül süssük további 15 percig.
- Amíg a hús sül, készítsük elő a köretet. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vékonyan csíkozzuk fel.
- Egy wokban melegítsünk fel szezámolajat és kezdjünk el benne pirítani a zöldségeket – ízesítsük szójaszósszal, sóval, borssal. A zöldségek akkor jók, ha még roppanósak.