Recept

Egyszerű, de nagyszerű – Így készíts minimális munkával omlós, ropogós kacsacombot

Sokan megrettennek a kacsa sütéstől, hiszen a már jól ismert csirkével ellentétben ez egy amolyan nagybetűs étel. Pedig a sütőben sült kacsacomb elkészítésénél kevés egyszerűbb dolog van a világon – minimális előkészülettel komoly babérokat arathatunk le.

Sütőben sült kacsacomb grillezett zöldségekkel

Sütőben sült kacsacomb ázsiai grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 2 db vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • libazsír a sütéshez

A körethez:

  • 2 db cukkini
  • 1 db zellergumó
  • 2 db édesburgonya
  • ízlés szerint szezámolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

  1. A kacsacombokat előző este készítsük elő. Miután megtisztítottuk őket, irdaljuk be bőrös részüket és alaposan dörzsöljük be sóval és egy kevés borssal.
  2. Egy sütőedényt kenjünk ki libazsírral, majd helyezzük el benne a húst. Adjuk hozzá a félbe vágott hagymákat, majd öntsük fel 2-3 dl vízzel. Fóliával fedjük le.
  3. A húst 220 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, majd vegyük le a hőfokot 160 fokra és süssük további 1,5 órát.
  4. Vegyük le a fóliát, majd tekerjük fel ismét a hőfokot 180 fokra és fólia nélkül süssük további 15 percig.
  5. Amíg a hús sül, készítsük elő a köretet. A zöldségeket hámozzuk meg, majd vékonyan csíkozzuk fel.
  6. Egy wokban melegítsünk fel szezámolajat és kezdjünk el benne pirítani a zöldségeket – ízesítsük szójaszósszal, sóval, borssal. A zöldségek akkor jók, ha még roppanósak.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.