Egészséges és finom - Ketchup házilag

Pizzához, rántott húshoz és grill ételek mellé is isteni lehet egy kis ketchup, ám ha a tökéletes ízvilágot keressük, érdemes házilag elkészíteni a paradicsomból készült szószt vagy mártást.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 kg paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vörös- vagy lilahagyma
  • olaj
  • 1,5 dl almaecet
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • fél kávéskanál fahéj
  • fél kávéskanál fekete bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál mustár
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor

Elkészítés

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Mossuk meg a paradicsomokat, majd daraboljuk apróra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és pirítsuk üvegesre az olajon, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és a paradicsomot is. Adjuk hozzá az összes fűszert, keverjük el jó alaposan, majd főzzük legalább 45 percen át a keveréket. A folyamatos kevergetésről ne feledkezzünk meg! Ha letelt az idő, akkor passzírozzuk össze az egész keveréket, ha szükséges szűrjük le és turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk, akkor főzzük még tovább (legalább még egy óra) a paradicsomlevet, amíg sűrű, ketchupszerű nem lesz. Közben ha szükséges ízesítsük még a szószt. Ha elkészültünk, akkor töltsük forró üvegbe a keveréket, majd helyezzük száraz dunsztba és legalább két napig hagyjuk állni.

Fotók: seriouseats.com, blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.