Egészséges ebéd - Zöldséges-tárkonyos májragu
Laktató főfogás, tele minden jóval. Ebben az ételben annyi egészséges és ízletes hozzávaló található, hogy lehetetlen neki ellenállni.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj szívvel
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3-4 sárgarépa
- 2 karalábé
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- bors
- őrölt kömény
- tárkony
- petrezselyem
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk, majd borssal és köménnyel megfűszerezzük. Figyelem! Sózni Csak a legvégén szabad, különben megkeményedik a máj! Amikor elkészült a fűszeres hagyma, jöhet a máj. Kevergetés mellett addig pirítjuk míg mindenhol szép rózsaszínű nem lesz. Ezután felöntjük vízzel és pihenhetjük egy kicsit. Ha a máj már puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét (kockára, karikára vágva, ahogy tetszik), majd újra felöntjük vízzel. Amikor minden megpuhult, belekanalazzuk a tejfölt, elkeverjük, megízesítjük petrezselyemmel és kevés tárkonnyal, majd lehúzzuk a tűzről, és ekkor ízlés szerint megsózzuk.