A természet erejével - Gyógyító italok téli nyavalyák ellen

A tél vége felé egyre merülnek vitaminkészleteink, immunrendszerünknek szüksége van némi löketre, hogy ne dőljünk ágyba minden alkalommal, amikor valaki ránk tüsszent. Íme a leghatásosabb gyógyteák téli betegségek ellen.

Kakukkfű tea

A kakukkfüvet előszeretettel használjuk mediterrán ételek fűszereként, teának azonban kevesebben isszuk, pedig betegségek megelőzésére és kezelésére egyaránt alkalmas. Különösen jó felsőlégúti betegségek kezelésére, napi többszöri fogyasztásával csökkenthető a torokfájás és a köhögés. Egy-két evőkanálnyi szárított kakukkfüvet forrázzunk le egy bögrényi forró vízzel, áztassuk 10 percig, majd szűrjük le és fogyasszuk el. Betegség idején naponta többször is ajánlott és kisgyermekeknél is biztonsággal alkalmazható.

Egy forró tea orvosság testnek és léleknek

Echinacea tea

Kevesen tudják, hogy a sokak által használt echinacea cseppeket tea formájában is fogyaszthatjuk. A magyarul bíbor kasvirágként ismert gyógynövény teáját érdemes már a nyári időszak végén elkezdeni fogyasztani, hogy az őszi vírusok megjelenésére kellőképpen megerősítsük szervezetünket. 2-3 teáskanálnyit áztassunk egy bögre forró vízben 15 percig, majd szűrjük le.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2