Már azt is szabályozzák, hogyan kell elkészíteni a Dobostortát

Nem mindegy, hogyan sütjük meg a süteményt.

Az előírásnak megfelelően lehet csak elkészíteni a Dobostortát

Módosították a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó előírásait, ezzel pedig védelem alá került a Dobostorta, az Esterházy-torta vagy szelet, az indiáner, a rigójancsi, a krémes és a franciakrémes is. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.

Az új szabályozás előírja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el, valamint garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni.

Az előírás megtalálható a Magyar Élelmiszerkönyvben - kattints ide!

Dobostorta vagy Eszterházy szelet házilag? Nem lehetetlen, mutatjuk, hogyan készítsd el - lapozz!

Fotó: deakcukraszda.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!