Diós-medvehagymás pestós tészta – isteni ebéd percek alatt

Vigyázz! A medvehagyma összetéveszthető a súlyos, akár halálos mérgezést is okozó gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel!

Minden ételhez kitűnő

Tudtad-e, hogy a medvehagyma azért medvehagyma, mert a macik is szeretik? Ezt a valóban nagyon különleges, a gyomorra és a bélrendszerre kedvezően ható, természetes vérnyomáscsökkentő, vese- és vértisztító növényt rendkívül változatosan felhasználhatjuk a konyhában: tehetjük szendvicsre, rizses ételekbe dobhatjuk, húsos fogásokhoz kíbálhatjuk, belesüthetjük a pogácsába vagy a kalácsba, készíthetünk belőle tócsnit, de főzhetünk belőle akár levest is. Vagy éppen ezt az isteni pestós tésztát, mutatjuk a receptet.

Diós-medvehagymás pestós tészta

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dió
  • 1 dl olívaolaj
  • parmezán sajt
  • bors

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, szárazra törölt, felaprított medvehagymát sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd csorgatunk rá annyi olajat, amennyi egy kissé megkönnyíti a turmixolást. Ha botmixerrel pépesítettük, hozzákeverjük a serpenyőben néhány perc alatt megpirított és durvára tört diót. Ezután csak hozzáadjuk a maradék olajat és összeforgatjuk a reszelt parmezánnal.

Még két medvehagymás receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!