Darált hússal töltött batyuk - Igazi ínyencség könnyedén
Cikkünkben ezúttal egy nem mindennapi receptet mutatunk be. Ha szereted a húsételeket és a sós péksüteményeket is, akkor ez az étel biztosan elnyeri majd a tetszésedet!
Hozzávalók
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg darált hús
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A darált húst főzzük meg, majd keverjük el a lereszelt sajttal, az egyik tojássárgájával, a sóval, a borssal és az aprított petrezselyemmel. A leveles tésztát terítsük ki, kenjük meg a tetejét egy kis tojássárgájával, majd vágjunk belőle nagyjából 10x10 centiméteres négyzeteket. A húsos töltelékből tegyünk mindegyik közepére egy-egy kanállal, és hajtogassuk a négyzeteket batyuformára. A maradék tojássárgájával kenjük meg a tetejüket és 180 fokos sütőben süssük addig, míg szép pirosak nem lesznek.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!