Cukkinis csirkemelltekercs spárgaszósszal
Mottó: zöldség, zöldség, zöldség! Fontos, hogy megfelelő mennyiségű zöldséget vigyünk be a szervezetünkbe, és még jobb, ha ezt fehér hús kíséretében tesszük. Erre a receptre még az orvosok sem mondhatnak nemet.
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 1 cukkini
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 50 dkg spárga
- 1 vöröshagyma
- olaj
- 1 paradicsom
- 1 TV-paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A hagymát vágjuk apróra, majd dinszteljük meg egy kevés olajon. Ha megvan, dobjuk rá a felaprított paprikát és paradicsomot, és hagyjuk megpárolódni. Adjunk hozzá tejfölt, amit egy kevés liszttel sűrítsünk be. Közben a felszeletelt és kiklopfolt húsokat fűszerezzük meg, tekerjünk fel rájuk cukkini szeleteket, és hústűvel tűzzük össze, majd tekerjük bele őket kiolajozott fóliákba, és a mártásban pároljuk 30-35 percig. Aztán vegyük elő a spárgát, tisztítsuk meg, vágjuk két centis darabokra, és rakjuk a mártásba. A húsokat kicsomagolva, a spárgás raguval tálaljuk.
Van, hogy valami édességre vágyunk, mégsem akarunk túlzásokba esni. A banánleves tökéletes választás, hiszen amellett, hogy finom, egészséges is.