Csokoládés madártej: Egy szuper párosítás, amit neked is meg kell kóstolnod

Jobb, mint a hagyományos verzió.

Csokoládés madártej

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • őrölt fahéj
  • csokireszelék (díszítéshez)

Elkészítés:

A tejet tegyük fel melegedni, közben pedig válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjékből egy csipet sóval és a cukor felével verjünk kemény habot. Miután a tej felforrt, a tűzhelyet állítsuk alacsony fokozatra, és egy kanállal szaggassunk bele habgaluskákat a felvert fehérjéből. Egy-egy adagot 5 percig főzzünk, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal szedjük egy tányérra. A „mártáshoz” forraljuk fel újra a tejet, majd szórjuk bele a darabokra tört csokit és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a csokis tejet. Töltsük vissza a lábasba, és kevergetés mellett kis fokozaton sűrítsük be.

További két édességért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!