Az elronthatatlan csokis keksz - Délutáni kávé mellé tökéletes
A klasszikus csokis keksz (nemzetközi nevén chocolate chip cookie) nagyszerű édesség a délutáni kávé mellé. Érdemes házilag elkészíteni, mert ízben és összetevőkben egyaránt veri a boltit - ezt a verziót nem lehet elrontani.
Csokis keksz
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 150 g szobahőmérsékletű vaj (lehetőleg sózott)
- 100 g cukor
- 60 g barnacukor vagy nádcukor (esetleg kókuszvirágcukor)
- 1 tojás
- 20 dkg csokoládé pasztilla
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 kk sütőpor
- 1/2 mk só
Elkészítés:
- A vajat a tojással és a kétféle cukorral keverjük habosra.
- Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat - a lisztet, a vaníliát, a sütőport és a sót.
- Keverjük alaposan el a masszát, majd adjuk hozzá a csokoládé pasztillákat.
- Egy kanál segítségével formázzunk a masszából kekszeket és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig - akkor jó, ha széle már kissé megpirult, de a közepe még puha.