Csokis-karamellás szelet sütés nélkül – Egyszerű, mégis kiadós
Ez a nagyon finom süti nem csak azért csábító, mert krémes karamellrétegből és ropogós kekszből áll, hanem mert borzasztóan egyszerű elkészíteni. Sőt, akár 4 napig is eláll a hűtőben és szerintem napról napra finomabb lesz - ha előbb el nem fogy...
Csokis-karamellás szelet sütés nélkül
Hozzávalók:
- 90 db szögletes háztartási keksz vagy vajas keksz
- 1 doboz konzerv sűrített tej
- 1 bögre barnacukor
- fél bögre vaj
- ¼ bögre tej
- 2 csésze tejcsoki csepp
Elkészítés:
Bélelj ki egy kb 30x20 centis, szögletes sütőedényt vagy tepsit alufóliával, majd vékonyan kend át kókusz vagy más olajjal. Helyezz kb 30 db kekszet a tepsi aljára.
Egy nyeles lábasban keverd össze a sűrített tejet, a barnacukrot, a vajat és a tejet. Hevítsd közepes lángon és folyamatosan kevergesd, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Emeld a hőmérsékletet közepesen magasra és forrald fel. Rotyogtasd 5 percig a krémet, de a kevergetést egy pillanatra se hagyd abba.
A krém harmadát öntsd az előkészített formába, a kekszek tetejére, majd helyezz el rajta egy újabb kekszréteget. Jöhet rá az újabb karamellréteg, majd az újabb keksz, végül a maradék karamell.
Tedd a csokit egy kis, mikrózható edénybe, majd tedd be a mikróba és magas fokozaton melegítsd 1-2 percig. 30 másodpercenként keverd meg. Ha teljesen felolvadt és egyneművé vált, öntsd az utolsó karamellréteg tetejére és simítsd el. Tedd hűtőbe minimum egy órára, majd kockákra vágva tálald. Letakarva, hűtőben 4 napig eláll.