Csokis-karamellás diós keksz - 12 perc alatt készre sül
Ez az isteni keksz könnyen elkészíthető nyalánkság csokival, karamellával és dióval. Mindenkinek meg kellene kóstolnia egyszer! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
A kekszhez
- 1 csésze finomliszt
- 1/3 csésze kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 8 evőkanál vaj
- 2/3 csésze cukor
- 1 nagyobb tojás szétválasztva, illetve egy plusz tojásfehérje
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 és 1/4 csésze darált dió
A töltelékhez
- 14 kocka tejkaramella
- 3 evőkanál főzőtejszín
A díszítéshez
- 1/4 tábla csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sót és tegyük félre. A botmixerrel alacsony fokozaton dolgozzuk össze a vajat és a cukrot, míg lággyá és könnyűvé nem válik. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejet és a vaníliás cukrot. Végül öntsük bele a lisztes keveréket is, majd az egészet alaposan keverjük el. Fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe 1 órára. Verjük fel a tojásfehérjéket. Töltsük egy tálba a darált diót. Formázzunk 3 centi átmérőjű golyókat a tésztából, majd mártsuk először a tojásfehérjébe, aztán pedig a dióba. Végül egy kanál segítségével nyomjuk kissé szét a golyókat, hogy a közepükön mélyedés keletkezzen, amibe majd a karamellát önthetjük. Tegyük az így kapott kekszeket egy tepsibe és 180 fokon süssük 12 percig. Amíg sül, szedjük ki egy tálba a tejkaramellát és locsoljuk rá a tejszínt, majd helyezzük a mikrohullámú sütőbe 1-2 percre. Ha a kekszek megsültek, öntsük óvatosan a tetejükre a karamellás szószt. Végül egy kis olajjal elkeverve olvasszuk föl a csokoládét és díszítsük a kekszeket ízlés szerint.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!