10 perces édesség: Gesztenyegolyók roppanós csokiburokban

A mindössze 3 alapanyagból álló gesztenyegolyókat kevesebb mint 10 perc alatt elkészíthetjük, így nemcsak az éhes gyereksereg, hanem a hirtelen jött vendég száját is ilyen finomsággal tömhetjük.

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

A gesztenyemasszát olvasszuk fel, majd vajas kézzel formázzunk belőle golyókat. A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd forgassuk meg benne a gesztenyegolyókat.
Rácson hagyjuk megdermedni, majd fogyaszthatjuk is.

Az ínyencek sokféle töltelékkel kísérletezhetnek, a legegyszerűbb a magozott meggy, de lekvárral is érdemes kipróbálni.

Fotó: ateaspoonofsunshine.com

Oldalak

Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk...
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.