Tömény élvezet Mexikóból - Csokis csirke recept
Sokakra tett mély benyomást a Csokoládé című film, amikor a születésnapi partin az asztal rogyásig volt édességekkel és főételekkel, csokoládéval nyakon öntve és mindenki csak annyit mondott „hmmm”. Talán a te szádat is csak ennyi hagyja majd el, amint megízlelted a csokis csirkét!
Csokis csirke
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb vagy csirkemell filé
- Só és bors
- A csokis szószhoz
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 kávéskanálnyi chilipor
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Sózd, borsozd meg a csirkecombokat vagy a mellfiléket egy olajjal kikent jénaiba, fóliázd le és 180 fokon 40-45 perc süsd át. Az utolsó 10 percben leveheted a fóliát, hogy megpiruljon a combok teteje is.
Amint készen vannak a combok, illetve a mellfilé, olvaszthatod is a csokit gőz fölött. Minél több benne a kakaó, vagyis keserűbb, annál jobb. Közben add hozzá a chiliport és a fahájat. Az eredeti, mexikói változatban szoktak még hozzá mandulát, mogyorót esetleg mazsolát is adni.
Szedd ki a húsokat, tedd őket a rizsre vagy nokedlire és öntsd nyakon a csoki öntettel.