Házi készítésű tejszínes csokifagyi - Recept

Egy nyári meleg nap nem telhet el fagyizás nélkül, azonban érdemes otthon elkészíteni ezt a jeges nyalánkságot, hiszen 1000%, hogy sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

Hozzávalók

  • 2 tojássárgája
  • 100 g porcukor
  • 75 g finomított kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 75 g csokoládé

Elkészítés

Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojássárgákat keverjük össze a cukorral. A tejet és a tejszínt forraljuk fel, majd a tűzről lehúzva adjuk hozzá a csokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután öntsük hozzá a cukros tojást és alaposan keverjük el, majd várjuk meg kihűl, de közben néha kevergessük meg. Végül öntsük egy műanyag edénybe és tegyük a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.

Fotó: sodahead.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!