Így lesz istenien omlós a csirkemell

A csirkemell – bár olykor már unalmasnak tűnhet – igazi aduász a konyhában. Diétázók számára az egyik legjobb fehérjeforrás, de a hagyományos gasztronómia kedvelői is előszeretettel használják. Sőt, az egyben sült csirkemell egészséges alternatívája lehet a – sokszor botrányos összetevőkből álló – bolti felvágottaknak. A csirkemell rendkívül sokoldalú, de nem megfelelő elkészítési mód mellett előfordulhat, hogy kiszárad és rágóssá válik. Megmutatjuk, hogyan készítsd el úgy, hogy valóban finom legyen.

Egyben sült csirkemell

Az isteni, omlós csirkemell elkészítése nem ördöngősség

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint só, bors, fűszerek

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket mossuk meg (ha végeztünk, ne felejtsük el alaposan kifertőtleníteni a mosogatót), ízlés szerint sózzuk.
  2. Vegyünk elő egy tűzhelyen és sütőben egyaránt használható edényt és olvasszuk meg benne a vaj felét.
  3. Ha a vaj elkezd sercegni, tegyük rá a csirkemelleket és mindkét oldalukat süssük 3-4 percig. A húst ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, majoránnával, olaszos fűszerekkel, esetleg grill fűszerkeverékkel.
  4. Ha a csirkemell mindkét oldalán egy kicsit megpirult, vegyük le a tűzről és mindkét csirkemellre tegyünk a maradék vajból.
  5. A csirkemellet tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük nagyjából 20 percig. Félidőben fordítsuk meg a csirkemellet és locsoljuk meg egy kevés vajjal.
Fotó: 123rf.com

Oldalak