Így lesz istenien omlós a csirkemell
A csirkemell – bár olykor már unalmasnak tűnhet – igazi aduász a konyhában. Diétázók számára az egyik legjobb fehérjeforrás, de a hagyományos gasztronómia kedvelői is előszeretettel használják. Sőt, az egyben sült csirkemell egészséges alternatívája lehet a – sokszor botrányos összetevőkből álló – bolti felvágottaknak. A csirkemell rendkívül sokoldalú, de nem megfelelő elkészítési mód mellett előfordulhat, hogy kiszárad és rágóssá válik. Megmutatjuk, hogyan készítsd el úgy, hogy valóban finom legyen.
Egyben sült csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 50 g vaj
- ízlés szerint só, bors, fűszerek
Elkészítés:
- A csirkemelleket mossuk meg (ha végeztünk, ne felejtsük el alaposan kifertőtleníteni a mosogatót), ízlés szerint sózzuk.
- Vegyünk elő egy tűzhelyen és sütőben egyaránt használható edényt és olvasszuk meg benne a vaj felét.
- Ha a vaj elkezd sercegni, tegyük rá a csirkemelleket és mindkét oldalukat süssük 3-4 percig. A húst ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, majoránnával, olaszos fűszerekkel, esetleg grill fűszerkeverékkel.
- Ha a csirkemell mindkét oldalán egy kicsit megpirult, vegyük le a tűzről és mindkét csirkemellre tegyünk a maradék vajból.
- A csirkemellet tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük nagyjából 20 percig. Félidőben fordítsuk meg a csirkemellet és locsoljuk meg egy kevés vajjal.