Csirkekrémleves - Húsos és krémes egyszerre

Nagyanyáink csirkehúsleveseitől ugyan eléggé messze esik a következő recept, azonban az íz világa igencsak megközelíti elődjeit. Krémes, finom, és nagyon laktató.

Hozzávalók

  • fél kg csirkemell
  • 5 db közepes méretű burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • bors
  • húsleveskocka
  • 1dl főzőtejszín

Elkészítés
A zöldségeket odatesszük főni, közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és sózott, borsozott, vegetázott vízben, lassú tűzön megfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, majd összeturmixolva ráöntjük a húsra, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és úgy főzzük készre.

Tálaláskor szórjunk a tetejére apró zöldségcsíkokat és petrezselymet!

Kóstolj meg egy mexikói különlegességet, a kukorica krémelevest!

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.