Csirkekrémleves - Húsos és krémes egyszerre
Nagyanyáink csirkehúsleveseitől ugyan eléggé messze esik a következő recept, azonban az íz világa igencsak megközelíti elődjeit. Krémes, finom, és nagyon laktató.
Hozzávalók
- fél kg csirkemell
- 5 db közepes méretű burgonya
- 2 db sárgarépa
- só
- bors
- húsleveskocka
- 1dl főzőtejszín
Elkészítés
A zöldségeket odatesszük főni, közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és sózott, borsozott, vegetázott vízben, lassú tűzön megfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, majd összeturmixolva ráöntjük a húsra, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és úgy főzzük készre.
Tálaláskor szórjunk a tetejére apró zöldségcsíkokat és petrezselymet!
Kóstolj meg egy mexikói különlegességet, a kukorica krémelevest!