Csípős mogyorós csirke - Kínai módra
Hazánkban is egyre jobban hódít a kínai konyha. Szinte már minden utcában találsz egy ázsiai éttermet. Ha kedveled ezt az ízvilágot, akkor az otthonodba is könnyen elvarázsolhatod ezt a mennyei ételt.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 2 konzerv paradicsompüré
- 100 g földimogyoró (lehetőleg natúr)
- 500 g kínai zöldségkeverék
- kínai fűszerkeverék
- jalapeno paprika
- néhány csipet cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 db leveskocka
Elkészítés
A csirkemelleket szeleteljük fel apró darabokra, fűszerezzük őket, majd kevés olajon kezdjük el megsütni. Ha már pirul a hús, akkor adjuk hozzá a földimogyorót is. Amint az összetevők összemelegedtek, szórjuk rá a lisztet és a leveskockát, folyamatosan pirítsuk tovább. Néhány perc elteltével tegyük hozzá a zöldségeket és a paradicsompürét, és alaposan forgassuk össze a hozzávalókat. Ízesítsük a fűszerekkel és öntsünk hozzá maximum másfél deciliter vizet. Lassan főzzük, és végső lépésként tegyük hozzá a feldarabolt jalapeno paprikákat is, amely az igazi ízét hozza ki az ételnek. Ha elkészült, ajánlott rizzsel tálalni.