Csípős halfasírt: Ha unod már a megszokottat, és kipróbálnál valami különlegeset

A legjobb, amivel a hetet zárhatod.

Csípős halfasírt olívabogyós rizzsel

Hozzávalók:

  • 50 dkg tonhalfilé
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 db chilipaprika
  • 1 csokor snidling
  • 10 dkg kisütött vaj
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

A körethez:

  • 15 dkg rizs
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • zöld olívabogyó

Elkészítés:

Az apróra vágott vagy ledarált tonhalhoz hozzáadjuk a tojásokat, a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, sót, borsot, az aprított snidlinget, a chilipaprikát és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható fasírtmasszát kapjunk. Vizes kézzel 8 részre osztjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk, és forró serpenyőben, a kisütött vajon, közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A vajat szitán átszűrjük. A rizst forró olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval és az aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd beleszórjuk a kisebb darabokra vágott olívabogyót és felforraljuk. Ekkor megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk. Tálaláskor a rizs mellé tesszük a fasírtot, és az egészet körbelocsoljuk a vajas mártással.

További két halas receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!