Csípős álom hűvösebb napokra - Holland chilis forró csoki

Hidegebb esős napokon mindenkinek jól esik egy meleg ital, mikor haza ér, mi sem lehet jobb ennél a forró csokis álomnál.

Hozzávalók

 • Tetszik az oldal?
  Nyomj itt egy nagy
  Tetszik-et és gyere
  máskor is!

  4 dl tej

 • 4 evőkanál holland kakaópor
 • 5 szegfűszeg
 • 4 fahéjdarab
 • 3 kanál barna cukor
 • Csipetnyi chili

Elkészítés

A kakaóport, cukrot, fahéjat és a szegfűszeget tegyük a tejbe, majd takarékon melegítsük össze, de fontos, hogy ne forrjon. A tökéletes állagot akkor érjük el, hogy ha a forró csoki, kicsit sűrűbb csak a sima kakaóknál. Amikor kiöntjük a bögrébe, fontos, hogy egy szűrőn keresztül csináljuk, hogy ne kerüljenek fűszer darabok bele. A végén szórjuk meg chilivel és természetesen még melegen azonnal fogyasszuk.

Próbáld ki a 4 forró csoki recept legalább egyikét!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...
Lifestyle
A fagyasztó az egyik legzseniálisabb konyhai gép, amibe szinte bármit bedobhatunk – ám a sajtok esetében ezt már nem lehet ennyire konkrétan kijelenti, ugyanis nem mindegyik fajta alkalmas arra, hogy...
Sztárok
Az olyan sztárokat, mint Sir Elton John, Lionel Messi és Jennifer Aniston oroszbarát idézettel ábrázolták az interneten. Természetesen a hírességek sosem állítottak ilyet.