Csillagtekercs
Ha még mindig kívánjuk az édességet és szívesen sütünk konyhában, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet.
Hozzávalók
A tésztához
- 4 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 ek. víz
- 70 g porcukor
- 80 g búzaliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. kakaópor
A krémhez
- 150 g marcipán
- 200 g lágy mogyorókrém
- 400 ml tejszín
- 2 tasak habfixáló
- 2 tasak bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez
- dekorgyöngyök
Elkészítés
A tepsit (kb. 25 x 35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy keverőedényben a tojást, a tojássárgáját, vizet és a cukrot elkeverjük, és robotgéppel habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport is, majd a tojásos masszához forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és kb. 9 perc alatt megsütjük.
Sütés után a piskótát sütőrácsra helyezett sütőpapírra borítjuk, majd a piskótáról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
A marcipánt a porcukorral hintett munkafelületen egy 25x35 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt piskótatésztán a mogyorókrémet egyenletesen elsimítjuk, majd a kinyújtott marcipánt is ráhelyezzük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínből 3 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk, és a díszítéshez félretesszük. A maradék tejszínkrémet a kinyújtott marcipánra simítjuk. Végül a süteményt feltekerjük.
A félretett tejszínből csillag mintákat nyomunk a süteményre, és dekorgyönggyel díszítjük. A süteményt tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Ezt is ajánljuk: Piskótatekercs - Katt ide!