Hagyományos újévi lencsefőzelék

Az újévi fogások kötelező része a lencse. Íme egy isteni lencsefőzelék recept, amely biztosan az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 kisebb fej vöröshagyma
- só
- 1 babérlevél
- egy kevés olaj
- 2 evőkanál liszt
- ecet
- só
Elkészítés
Főzés előtt néhány órával áztassuk be a lencsét, miután megpuhult öntsük le róla a vizet. Főzés előtt vágjuk kockára a hagymát és a lencsével együtt tegyük fel főni. A lencséhez csak annyi vizet tegyünk, hogy éppen kétujjnyira ellepje, majd tegyük hozzá a sót, borsot és a babérlevelet is, majd fűzzük puhára. A főzés közben keletkező barnás habot szedjük le, miután megpuhult a lencse készítsük el a rántást is, majd adjuk hozzá a főzelékhez. Kevergessük addig, amíg kellően sűrű nem lesz, majd adjunk hozzá egy kevés ecetet is. Ezzel el is készült az újévi lencsefőzelékünk.
Ezt is ajánljuk: Ecetes krumplisaláta - Katt ide!
Fotó:foodtruthonline.com