Cseresznyeszörp recept

Az isteni cseresznyéből nem csak finom sütit, levest vagy befőttet lehet készíteni, hanem, szörpöt is.

Hozzávalók

  • 2 kg cseresznye
  • 65 dkg cukor
  • 1 db közepes fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom héja
  • 1 mk szalicil

Elkészítés

A gyümölcsöt kimagozzuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig főzzük. Ezután szűrjük le a levét egy nagyon sűrű szitán, hogy a magrész ne kerüljön bele, majd a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját és a fahéjat beletesszük, és addig főzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk. Ezután átszűrjük, palackokba töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 20 percig gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Hideg cseresznyeleves - Katt ide!

Fotó: fieldsofcake.com

Oldalak

Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.