Recept

Megnyílt Budapest első kézműves amerikai fánkozója

Bárhol is élünk a Földön, szinte biztosan megtaláljuk valamilyen, az adott régióra és kultúrára jellemző formáját a világ egyik legkedveltebb édességének, a fánknak. A fánkkultúra Magyarországon is virágzik - különösen most a farsangi időszak környékén -, mindazonáltal az eredeti amerikai fánk eddig hiányzott a hazai üzletek repertoárjából. Mostantól azonban ez az űr sem marad betöltetlenül, hiszen megnyílt a főváros első kézműves amerikai fánkozója.

"Nincs két ugyanolyan"

“A Cream fánkjai igazi egyéniségek, nincs két ugyanolyan! Hiszen minden Cream Donut kézzel készült, egyedi darab - imádnivaló és pont olyan különleges, mint amilyen Te vagy” - ezzel a mondattal találkozhatnak azok, akik elviteles dobozba kérik az újonnan nyílt Cream Donuts and Shakes fánkjait a főváros első amerikai kézműves fánkozójában.

Több mint 1 évig fejlesztették a receptet

A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák az Astorián megnyílt üzlet vendégeinek. Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Fotó: Antik Dalma

Friss kézműves fánkok a hét minden napján

Miben más az amerikai fánk és mitől olyan különleges a Cream fánkkínálata? A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, el kell felejteni a klasszikus lekváros fánkot, hiszen itt a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a széleskörű kínálatot.

Fotó: Antik Dalma

Lapozz, a cikk nem ért véget!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Recept
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.