Citromos mazsolás keksz

A citrom kellemesen frissítő, így a nyár utolsó napjaiban is remek sütiket lehet belőle készíteni. Készítsd el ezt a mennyei süteményt, nem bánod meg!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    225 g liszt
  • 90 g vaj, felolvasztva
  • 1 ek citromhéj, finomra reszelve
  • 2 ek sütőpor
  • 1 tojás, felverve
  • 70 g cukor
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 120 g mazsola
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy tepsit kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, citromhéjat, sütőport, kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, citromlevet, mazsolát és tovább keverjük. A tésztából púpozott evőkanálnyi adagot pottyantunk a tepsibe, egymástól kb. 5 cm-re. Barna cukorral megszórjuk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Spagetti citrommal és fekete olajbogyókkal

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...