Csípős ragu toszkán módra
A csípős ételekért rengetegen rajonganak. Az olaszos készítési mód pedig rendkívül különlegessé teszi ezt a mennyei fogást.
Hozzávalók
- 1,75 kg marahús, comb vagy lábszár, kis kockákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 600 g paradicsom, meghámozva és darabolva
- só
- 4 ek bors
- 1 liter hideg víz
- 350 ml száraz vörösbor
Elkészítés
A húst tegyük egy vastag falú serpenyőbe a fokhagymával, a paradicsommal, a sóval és a borssal együtt,majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Fedjük le az edényt (nem teljesen), és pároljuk lassú tűzön 2 óráig. Adjunk hozzá még vizet, ha a szaftja túl kevés. Időnként kevergessük meg. Két óra elteltével öntsük hozzá a bort, és pároljuk tovább kb. még 1 órát, míg a hús teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.
Mustáros-sajtos csípős töltött sertésborda
Fotók: pixelatedcrumb.com