Citromhéjjal sütött laska gomba kalap, parmezánnal - Recept

A gomba nem csupán egészséges, de finom is, épp ezért sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk.

Hozzávalók

  • 8 laska gomba kalap
  • 1 citrom reszelt sárga héja
  • citrom bors, kakukkfű
  • olívaolaj
  • parmezán

Elkészítés

A laska gomba szárait vágjuk le, csak a kalap maradjon. Olajozzuk be őket, majd szórjuk meg citrom borssal, kakukkfűvel és reszeljük rá a citrom héját. Hőlégkeveréses módban, 200 fokon süssük 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg alaposan reszelt parmezánnal, és kínáljunk hozzá pirítóst.

Tipp: barna laska gombával is próbáljuk ki, amit sütés előtt reszelt sajttal szórunk meg.

Ezt is ajánljuk: Gombás szendvicskrém - Katt ide!

Oldalak

Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...