Burgonyafánk - Recept

A burgonyafánk tökéletesen passzol húsok mellé, így bátran szolgáljuk fel, akár egy finom rántott húshoz is.
A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, és ujjnyi vastagra nyújtva, kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. 1-2 óra hosszát langyos helyen kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepe
Hozzávalók
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- tej
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat, és ujjnyi vastagra nyújtva, kis pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle. 1-2 óra hosszát langyos helyen kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük. A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak, és maguktól fordulnak meg az olajban, ha van elég helyük hozzá.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!



























