Igazi partikaja: Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Baráti összejövetelek, esti meccsnézés vagy csak egy gyors vacsora... bármelyik is legyen, egy adag buffalo csirkeszárny mindegyikhez tökéletes választás. Azoknak pedig kifejezetten ajánljuk, akik szeretik a csípős ételeket.

Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 50 g vaj
  • 205 g sűrűbb chiliszósz
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • só, bors

Mártogatóshoz:

  • 1 pohár görög joghurt
  • 500 g kéksajt
  • zöldhagyma, körítésnek

Elkészítés:

1. A szárnyakat egy nagyobb tálban sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot és kevergetés közben 3 percig pároljuk, míg illatos nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a chiliszószt és keverjük el. Az elkészült szósszal pácoljuk be a szárnyakat, majd hagyjuk pihenni nagyjából fél óráig a hűtőben. Egy másik tálba öntsük a görög joghurtot és morzsoljuk bele a sajtot. Alaposan keverjük össze és mehet ez is a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben pedig vegyük ki a csirkét és helyezzük egy kivajazott tepsibe. 30 percig süssük, majd fordítsuk meg a szárnyakat. A csere után még hagyjuk bent 25 percig, de közben gyakran forgassuk, nehogy megégjen valamelyik oldal. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk hűlni a csirkét, majd tálalhatjuk is a mártogatósunkkal. Köretként remek választás, ha zellert vagy répát is teszünk a tányérra.

Még több receptért lapozz a következő oldalra!

fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!