Brokkolis ricottatorta recept
Ki ne szeretne időt és fáradságot megtakarítani a konyhában a főzés során? Ma már nem csak a gyorsaság, de az egészségesség is fontos szempont egy-egy ebéd vagy vacsora esetében, ezt a kettőt pedig nem egyszerű ötvözni. Most sikerült!
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg Bonduelle Vapeur brokkoli
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
- 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére
- 3 dkg parmezán sajt, reszelve
- só, bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
Elkészítés
4 db kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Ezt is ajánljuk: Brokkolileves - Katt ide!