Klasszikus hagymaleves recept
Talán nem a legkedveltebb levesek közé tartozik, de érdemes vele kísérleteznünk, ugyanis meglepően finom étel. Ráadásul nem is annyira bonyolult az elkészítése, így akár még a kezdők is nyugodtan belevághatnak az elkészítésébe.
Hozzávalók
- 40 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 l csontlé
- só
- bors
- sajt
- pirított zsemlekocka
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk és hozzáadjuk a hagymát. Hagyjuk a hagymát párolódni, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk a hagymát, amíg aranyszínűvé nem válik. Ezután jöhet a liszt és végül felöntjük az egészet a csontlével, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön főzzük össze az egészet, közben pirítsuk meg a zsemlekockákat és tálalás után szórjuk bele a levesbe. Ráadásként akár még egy kis sajtot is reszelhetünk a leves tetejére.
Ezt is ajánljuk: Hagymatorta olasz módra - Katt ide!