Klasszikus hagymaleves recept

Talán nem a legkedveltebb levesek közé tartozik, de érdemes vele kísérleteznünk, ugyanis meglepően finom étel. Ráadásul nem is annyira bonyolult az elkészítése, így akár még a kezdők is nyugodtan belevághatnak az elkészítésébe.

Hozzávalók

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 l csontlé
  • bors
  • sajt
  • pirított zsemlekocka

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A vajat egy edényben megolvasztjuk és hozzáadjuk a hagymát. Hagyjuk a hagymát párolódni, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk a hagymát, amíg aranyszínűvé nem válik. Ezután jöhet a liszt és végül felöntjük az egészet a csontlével, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön főzzük össze az egészet, közben pirítsuk meg a zsemlekockákat és tálalás után szórjuk bele a levesbe. Ráadásként akár még egy kis sajtot is reszelhetünk a leves tetejére.

Ezt is ajánljuk: Hagymatorta olasz módra - Katt ide!

Fotó:spoonwithme.files.wordpress.com, Leadkép:spoonwithme.files.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...