Bostoni krémes pite - Recept

A krémes finomságoknak lehetetlen ellenállni! Egy ínycsiklandó, bostoni krémes pitére is képtelenség nemet mondani - ezért remek választás lehet a vasárnapi ebéd után, de vendégváró süteménynek is tökéletes!

Hozzávalók a tésztához

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1,7 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés

A lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze egy nagy tálban, majd rakjuk félre egy kicsit. Egy másik edényben a tojássárgát és cukrot sűrűre keverjük. A margarint, a tejet és a vaníliaaromát egy lábasban alacsony hőfokon felmelegítjük, majd hozzákeverjük a már elkészített tojáshabhoz. Ezt a masszát hozzárakjuk a lisztes keverékhez és egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  • 4 dl habtejszín
  • 11 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 6 nagy evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés

A porcukrot először válasszuk ketté, majd melegítsük fel a tejszínt és öntsük hozzá az egyik felét. Kavargassuk, amíg el nem olvad. A három tojás sárgájához rakjuk hozzá a maradék cukrot és verjük fel – egészen addig, míg fehér színű és krémes állagú nem lesz, majd lassan adjuk hozzá a cukros tejszínt és a kukoricalisztet is. Ezt a masszát öntsük át egy másik edénybe, fedjük le és rakjuk be a hűtőbe legalább két órára.

Fotók: FashionandSweets.com

Oldalak

Lifestyle
Nincs szükséged csodadiétára, se önsanyargatásra. 5 szempontot kell figyelembe venned és a várt eredmény nem marad el.
Lifestyle
Te sem vagy elégedett magaddal odalent és félsz attól, hogy a pasinak csak egy bizonyos "típus" tetszik? Lássuk, mit mondanak erről ők maguk.
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.