Így készíts bodzaszörpöt házilag - A legegyszerűbb recept

Szereted a bodzaszörpöt? Akkor itt az ideje, hogy leszüreteld a virágokat és készíts magadnak néhány üveggel! Mutatunk hozzá egy nagyon egyszerű receptet!

Hozzávalók

  • 40-50 bodzavirág
  • 8 kg kristálycukor
  • 8 citrom
  • 4 l víz
  • 120 g citromsav

Elkészítés

A cukrot tegyük bele egy nagy edénybe és öntsük rá a vizet. Forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor tegyük bele a bodzavirágokat, a citromszeleteket és a citromsavat. Keverjük el, majd fedjük le és 4 napig hagyjuk, hadd ázzon. Ha letelt az idő, az egészet szűrjük le és máris fogyaszthatjuk vízzel hígítva. A maradékot hűvös helyen tároljuk.

Fotó: humphreyandgrace.wordpress.com

Oldalak

Utazás
A profi hegymászókat és a kalandvágyó turistákat egyaránt mágnesként vonzza a Föld legmagasabb pontja, a 8848 méter magas Csomolungma, más néven Mount Everest.
Egészség
A szív egyik legfontosabb szervünk, mely munkájával biztosítja a vérkeringést, valamint a véráramláshoz szükséges vérnyomást is. Ki ne akarná, hogy szíve hosszú évtizedekig egészséges maradjon?