Bodzás muffin
Mikor sétálsz az utcán, és esetleg elhaladsz egy bodzabokor mellett, gondolj arra, hogy milyen finomságokat lehet belőle elkészíteni, méghozzá könnyen és gyorsan. Ne szalaszd el a lehetőséget, állj meg a bokor mellett, tépj le egy-két virágot, és otthon már hozzá is láthatsz a bodzás muffin elkészítéséhez.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg darált mandula
- 3 dl bodzaszörp
- 25 dkg finomliszt
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 db tenyérnyi bodzavirág
Elkészítés
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd kenjük ki vajjal a tepsit és a sütőformákat. A cukrot és a vajat keverjük botmixerrel habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és öntsünk bele másfél dl bodzaszörpöt. Utána tegyük bele a citromlevet, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet is, majd adjuk hozzá a megtisztított bodzavirágot. A kész tésztát öntsük bele a formákba, és süssük 20-25 perc alatt készre. Ha kész van, vegyük ki, és miközben hagyjuk kihűlni, keverjük össze a maradék bodzaszörpöt egy kis cukorral, és kenjük a mázat a sütik tetejére. Teljesen lehűlve tálaljuk.
Kóstold meg a szintén nyárias citrommázas muffint is!