Zsályás-rozmaringos rakott burgonya
Mindenki emlékszik a hagyományos rakott burgonyára, hiszen Magyarországon elég népszerű második. Azonban most ismerkedjünk meg egy felturbózott változatával, mégpedig a zsályás-rozmaringos rakott burgonyával, ami határozottan feldobja a régi ízeket.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejföl
- 6-8 kemény tojás
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt sajt
- só
- friss zsálya és rozmaring
Elkészítés
A burgonyát sós-rozmaringos vízben főzzük meg héjában, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni, a végén pedig hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Közben kenjünk ki egy tepsit kevés olajjal, és rétegezzük rá a burgonyát, a karikára vágott kemény tojást és kolbászt is. Minden egyes rétegre tegyünk zsályát, rozmaringot és reszelt füstölt sajtot. A legfelső réteg feltétlenül burgonya legyen, amire öntsük rá a tejfölt, a joghurtot, és egy kevés vizet. Szórjuk meg a tetejét is reszelt sajttal, rozmaringgal és zsályával. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg meg nem pirul rajta a sajt. Vágjunk ki belőle egy kockát, tegyük rá a tányérra, és tálaljuk.
Ha mégsem jönne be ez az újdonság, készítsd el a hagyományos rakott krumplit!