Zsályás-rozmaringos rakott burgonya

Mindenki emlékszik a hagyományos rakott burgonyára, hiszen Magyarországon elég népszerű második. Azonban most ismerkedjünk meg egy felturbózott változatával, mégpedig a zsályás-rozmaringos rakott burgonyával, ami határozottan feldobja a régi ízeket.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 6-8 kemény tojás
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt sajt
  • friss zsálya és rozmaring

Elkészítés

A burgonyát sós-rozmaringos vízben főzzük meg héjában, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni, a végén pedig hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Közben kenjünk ki egy tepsit kevés olajjal, és rétegezzük rá a burgonyát, a karikára vágott kemény tojást és kolbászt is. Minden egyes rétegre tegyünk zsályát, rozmaringot és reszelt füstölt sajtot. A legfelső réteg feltétlenül burgonya legyen, amire öntsük rá a tejfölt, a joghurtot, és egy kevés vizet. Szórjuk meg a tetejét is reszelt sajttal, rozmaringgal és zsályával. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg meg nem pirul rajta a sajt. Vágjunk ki belőle egy kockát, tegyük rá a tányérra, és tálaljuk.

Ha mégsem jönne be ez az újdonság, készítsd el a hagyományos rakott krumplit!

Oldalak