Isteni bodzadzsem - Készülj már most a télre!

Tavasszal elvirágzott, nyár végén pedig lassan érik a bodza, aminek a terméséből isteni dzsem készíthető. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!

Hozzávalók

  • 1 kg érett bodza
  • 80 dkg befőző cukor
  • 3 dl víz
  • 1,5 g tartósító
  • 1 g citrompótló

Elkészítés

A bogyókat szemezzük le a fürtökről és mossuk meg alaposan. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, ebbe tegyük a gyümölcsöt és forraljuk addig, amíg péppé nem sűrűsödik. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a citrompótlót és a tartósítót, majd töltsük üvegekbe. Zárjuk le és dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ginandcrumpets.com

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?