Bochkor Gábor meggyőzte az idős cukrászt, Illés bácsit – Felújítás után folytatja a mesterségét

Bochkor Gábor nem tudott szó nélkül elmenni az idős gödöllői cukrász kálváriája mellett. A Music Fm adásában foglalkozott a témával, és végül sikerült meggyőznie Illés bácsit, hogy folytassa mesterségét. A kis üzletet pedig jólelkű vállakozók ingyenesen felújítják.

Tegnap írtunk róla, hogy az 50 éve Gödöllőn működő Barna Illés, messze földön híressé vált idős cukrászmestert egy ismeretlen ember feljelentette. A mester 100 éves, muzeális gépeken dolgozott, és békebeli ízekkel várta a vásárlóit. Az elmúlt évtizedek alatt eszközei és az épület is rossz állapotba kerültek, de 60 ezer forintos nyugdíjából nem tellett a felújításra. Az öreg cukrász a hatósági razzia után választhatott: vagy kifizeti a büntetést vagy pedig lehúzza a rolót. Inkább bezárt.

Még vannak jó emberek

Sokan azonban nem bírták tétlenül nézni ezt a helyzetet. Az adás hallatán egy gödöllői vállalkozó betelefonált az Önindítóba és felajánlotta, hogy többen összefogva felújítják a mester öreg cukrászdáját. Az idős mester előbb vonakodott, de Bocsi rábeszélte a folytatásra.

Hogyan reagált a cukrász a következő oldalon olvashatod.

Fotó:Music.fm

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!