Bezár Budapest egyik legkedveltebb cukrászdája

Az elképesztő mértékű árdrágulás miatt kerül lakat alá az üzlet, mely mára valóságos fogalommá vált a budapestiek körében.

Hét év után zár be a fővárosi tortaműhely

Szeptembertől bezárja kapuit a budapesti Édesem tortaműhely - adta hírül az üzlet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésre hivatkozva a HVG.hu. A műhely hét éven keresztül állt a minőségi és laktató finomságok rajongóinak rendelkezésére, a tulajdonos azonban a jelenlegi gazdasági helyzet miatt úgy döntött, nem folytatja tovább tevékenységét. Az egyre aggasztóbb mértéket öltő árdrágulás miatt kerül lakat az Édesemre.

"Szeptembertől bezár az Édesem. Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem. Nem tartok workshopokat, legalább is a Kis Rókus utcában már biztosan nem. Ez nem életem legvidámabb posztja" - írja Facebook-posztjában a műhely tulajdonosa.

"7 és fél éve nyitottam meg az icipici cukrászdám a Millenáris tövében. Tudom, hogy sokakat inspiráltam, hogy elinduljanak a cukrászat útján, ezért úgy érzem, tartozom most némi magyarázattal. Rajtuk kívül is biztosan sokan kíváncsiak lesztek rá, hogy történhet ez meg, amikor minden Édesem Szombaton kígyózó a sor, a workshopok pedig látszólag pillanatok alatt telnek be mindig. Szerintem nem lesz meglepő, amit mondok.

Olyan ütemben nőnek az alapanyag árak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.

Az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom. Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni. Ezt korábban ilyen élesen még soha nem éreztem. Ráadásul pont ott tartottam, hogy még több szellemi és anyagi befektetést igényelt volna a bolt, pont egy nagy lendületet kellett volna vennem, de már nem éreztem magamban azt a lelkesedést és hitet, mint például az induláskor" - olvasható a bejegyzésben. A tulajdonos hozzáteszi: "Az Édesem brand nem szűnik meg, maradjatok velem!"

A Liss szódaszifonbolt 1962-ben, a József körút és a Baross utca sarkán nyitott ki, sokáig komoly népszerűségnek örvendett, hamarosan azonban végleg bezárja kapuit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak