Bakonyi sertésszelet - Klasszikus főétel

A bakonyi sertésszelet egy klasszikus főétel, amelyet a gomba és a tejföl tesz igazán különlegessé és időtálló finomsággá. Te is szereted? Készítsd el még ma!

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús (felsál)
  • 20 dkg gomba
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

A húst vágjuk vékony szeletekre, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük meg a szeleteket, és tegyük félre. A felaprított hagymát pirítsuk meg, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá 2 dl vizet és így pároljuk tovább. Tegyük bele vissza a húsokat, és lefedve pároljuk. Olajban pirítsuk meg a felszeletelt gombát, adjuk hozzá a húshoz, majd ha megpuhult a hús, öntsük hozzá a habarást: a liszttel elkevert tejfölt. Ha összeforrt, tésztával vagy galuskával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkto vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookbookbyalex.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!